Topp tre features med Python

Data Science, engineering, analytics and much more

Topp tre features med Python

Sedan en vecka tillbaka är jag all in i Python träsket och får numera inte använda mig av R på jobbet då det inte är lika lätt att anställa en R data scientist som mig själv som det är att få tag i en skicklig Python data scientist.

Det har blivit mycket Python och för det mesta så fungerar det bra. Att använda sig av paketet Pandas istället för R med alla dess verktyg för analys känns precis som att kastas tillbaka till base R. Det som jag verkligen gillar med Python är däremot dessa tre features:

1. Try except

Try except är liknande det koncept som finns i R som kallas för Trycatch, skillnaderna är däremot slående då try except fungerar enstående bra och ger sällan errors. Syftet med try except är att exempelvis ladda ner en lång lång lista med bilder och du önskar att din nedladdning fortsätter även fast du inte lyckas ladda ner alla bilder, likt en if-sats.

För att skriva detta i R så använder du dig istället av fyra delfunktioner som är en huvudfunktion expr(), sedan en error(), warning() och sedan en finally(). Detta är inte superlätt att använda sig av och fungerar sådär.

2. Native integrationer

Python har så otroligt många naturliga integrationer med en rad olika verktyg som AWS S3, Lambda, ECS, Snowflake och många fler. Jag är van från R att skriva min egna funktioner för att ansluta till det jag önskar att connecta till.

Det sparar väldigt mycket tid att använda sig av bra integrationer. Det leder till mer effektiv kod, lättare att hitta exempel och andra personer i ditt team kan använda sig av din kod.

3. Storleken på pythons community

Det är inget att sticka under stolen, python är mycket mycket större än R och det växer för varje dag. Storleken på community är viktigt för mycket: Fler exempel på tillämpningar, fler jobb inom branschen i språket, fler native verktyg, bättre funktionalitet i utvecklarmiljöer, bättre machine learning modeller osv.

Det är solklart att Python har lyckats rida på nätverkseffekterna som har uppstått inom data science och även fast det är tråkigare att koda i Python är det en väldigt stark ledare inom data science.

Kika in my nya sajt!

Mina nya sajt superkaka kommer att bli min primär sajt i framtiden. Denna sajt kommer att stängas ner då den kör på WordPress. Topp tre features med Python.