Analys av Ventilationsbolaget Systemair

Stay humble

Analys av Ventilationsbolaget Systemair

7 mars, 2020 Bolagsanalyser Finans Programmering i R 0

På onsdag så släpper ventilationsbolaget Systemair sin kvartalsrapport. Senaste rapporten var mycket stark med en rörelsemarginal på 11,4 procent. Värderingen på Systemair är just nu förhållandevis låg med en förväntad rörelsemarginal på ca 8 procent.

Figuren visualiserar en DCF över Systemair, baserat på Börsdata. Den blåa linjen dagens aktiekurs (7e mars 2020, 142 SEK). Givetvis beror motiverade aktiekursen på vilken WACC som används. Rörelsemarginalen är antagen att den är 7,5 procent kommande 10 åren och omsättningstillväxten når målet på 10 procent.

DCF Systemair 2020 Gordon Growth Börsdata

Systemairs mål: Omsättningstillväxt på 10 procent per år. Målet för rörelsemarginalen är 10 procent. Omsättningstillväxten är uppnådd alla år. Systemair är ett kvalitetsbolag som passar utmärkt som investering.

Antagligen kommer Systemair att ha en bättre lönsamhet framöver. Givet att rörelsemarginalen är 9 procent kommande 10 åren. Se figuren nedan.

DCF Systemair 2020 Gordon Growth Börsdata

Kurspotentialen i Systemair beror på vilken weighted average cost of capital som används. En aktie i Systemair borde vara värd ungefär 200 SEK med relativt konservativa antaganden. Det ska bli intressant att läsa rapporten på onsdag.

Syftet med inlägget är att dela med mig av mina tanker och idéer. Jag är själv inget proffs på investeringar utan gör det endast för att det är intellektuellt stimulerande. Investeringar Analys Ventilationsbolaget Systemair kvalitetsbolag. Investeringar Analys Ventilationsbolaget Systemair kvalitetsbolag.

Kontaka mig på jakobj.se/kontakt
Tack till http://börsdata.se för all information, sparar mycket tid. https://www.insidevoice.se är en av mina favorit sidor för att få en överblick!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *